2009. március 1., vasárnap

Washington 2

szóval a kapitólium. gyönyörű épület. hatalmas és látszik h nem 1 nap alatt dobták össze. nincs rajta túl sok egyenes vonal. körbesétáltam, és mivel be lehetett menni gondoltam miért ne. természetesen fémdetektor, ellenőrzés, meg minden. benn tele volt emberekkel, rengeteg mosolygós fiatal akik segítenek útbaigazítani. volt 1 kis videó arról h épült, hogy dolgoznak odabenn ilyesmi. majd egy rövidke túra volt ahol néhány érdekességet meséltek az épületrő. megdöbbentően szép volt. miután kijutottam elindultam a fehér ház irányába, mert azt azért látni akarja az ember ha már itt van. elsétáltam a Monument mellett, ami szintén óriási, majd ha sikerül felrakni a képeket, meglátjátok, az emberek mint apró hangyák mellette. a fehérházból nem látni túl sokat a fáktól amik körülveszik. még mielőtt vki megkérdezi Obamát nem láttam.
innen elindultam vissza, mert 5re vissza kellett érnem a buszhoz, h még visszaérjek. nagyon sajnáltam h el kellett jönnöm, mert még rengeteg dolog volt amit szerettem volna megnézni. majd ha jobb idő lesz.
visszafele már nagyon rutinos voltam, felszálltam a metrora, pik-pak ott voltam a busznál, pont akkor állt be persze nem volt apróm, uhogy mondta a sofőr h csak üljek le. persze és se született amerikai volt, mint ahogy a taxis se akivel visszafele mentem.
szóval kb ennyi volt. mindent összevetve 5 óra alatt nem lehet felfedezni dc-t, de arra jó volt h körülnézzek kicsit. már megérte kijönni.

nos remélem mindenkinek kielégítettem az érdeklődését.

ja igen és még vmi.
amerre csak mentem tele voltak az utcák túristákkal- és sztem a 90%-uk amerikai volt. elképeztő mennyire büszkék a kúltúrájukra, meg arra h ők amerikaiak.

most megyek megpróbálkozom még1X a képekkel.

1 megjegyzés: