2009. május 19., kedd

itthon

azt hittétek csak azért mert itthon vagyok megszabadultok a blogolvasástól, mi?
hát nem nem lesznem annyira se sűrűek a bejegyzések mint eddig, de ha történik vmi fejlemény azt mindenképpen megosztom lelkes olvasóimmal.
például h holnapután megyek Brémába. azt hiszem rámfér már egy kis kikapcsolódás, meg egyébként sem voltam mostanában sehol :)
szóval tessék csak olvasgatni

R

ui: egyébként itthon semmi változás, az utazás mondhatni zökkenőmentes volt, minden a tervezett időpontban jött és érkezett, szóval egy szavam se lehet. NY-ban elég kemény volt h majdnem 1 órát mentem mire - az egyébként express metroval - elértem a belvárosból a reptérre. majd röpke 9 órával később már BP voltam.

2009. május 13., szerda

még 1 nap

és még mindig munkanap, bár nem is vagyok benne biztos h az a nap amikor az ember utazik még számít-e. a lényeg az h eléggé úgy fest h ez az utolsó bejegyzések egyike, amiket az USA-ból teszek közzé.

köszönöm azoknak, akik olvasták a blogomat - azoknak külön dícséret jár akik még rendszeres olvasókká minősítették magukat az oldalon - remélem h néha azért írtam jó dolgokat, igyekeztem hogy érdekessé tegyem a bejegyzéseket. azért még itt nincs vége a blognak, mert nem áll szándékomban otthon maradni - gondolom vannak akik ezt örömmel hallják :) - amint sikerül elintézni, amit el kell, jövök is vissza. ha minden jól megy akkor ide, ha még jobban akkor egy jobban fizető helyre.

szóval a lényeg h szombaton máj.16-án már otthon leszek, ha minden jól megy 1130 ra odaér a repcsi, alig 9 és fél óra repülés után.
viszlát otthon

ui.: akinek esetleg nagyon hiányoztam, az nyugodtan kijöhet a reptérre elém, az ajándékokat ne hagyjátok otthon :), családtagoknak szinte kötelező kijönni (de minimum a húgomnak, hogy legyen aki hazavisz :) )

még 2 nap

pontosabban 2 munkanap, ennyit kell még dolgoznom 16 óra összesen. a mai nap elég kemény volt, du 4.-re mentem de egyedül voltam és rengetegen voltak, csak jöttek és jöttek, volt néhány nagyon hülye, de megoldotta, mert ügyes vagyok :)
egyébként jobb ha több a munka mert jobban elmegy az idő, persze ez csak akkor igaz ha az embernek olyan munkája van ahonnak nem tud lelépni ha végzett. mert a napi 8 v akárhány órát nem lehet hamarabb ledolgozni. akkor meg nem érdemes rohanni :)
akkor most megyek is alukálni mert mindjárt kelni kell.
pusz
R

2009. május 11., hétfő

visszaszámlálás

halihó!
long time no see, ahogy errefelé mondják. először is alig 3 hónap alatt, sikerült elérni az elképzelhetetlen 10-es számot, ami a rendszeres olvasók számát illeti. tudom ám h több millióan :) olvassák még rajtatok kívül, akik nem regisztráltak, de Ti büszkék lehettek h eme illusztris társaság tagjai lehettek.
és ezzel el is érkeztünk a 2. napirendi ponthoz. megkezdődött a visszaszámlálás, ami a hazatérésemet illeti. még 4 nap és megyek haza. kicsit már várom hogy menjek, ha másért nem egy jó ebéd erejéig :)
szóval még 3 napot kell dolgoznom, bár nem kötelező, mert már kifizettek előre szóval akár haza is mehetnék holnap, de mivel a gépem csak pénteken megy, el kell ütnöm vmivel az időt.
see u soon
R

2009. május 4., hétfő

Születésnap + egyéb dolgok

szóval egy évvel én is idősebb lettem, minden bizonnyal ennek köszönhető a legutóbbi nagyon bölcs bejegyzésem. :)
először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki felköszöntött eme jeles alkalomból, és annak is aki csak akart. egyébként is, azok valószínűleg azért nem írtak, mert majd akkor akarnak felköszönteni, amikor hazamegyek, hogy egyből át is tudják adni az ajándékomat :)
mindenesetre ha ez nem így lenne én megleptem magam egy új parfümmel biztos ami biztos. jó kis ajándék volt örültem neki, igazán meghatódtam, még talán sírtam is kicsit, bár az lehet h azért volt mert belement kicsit a szemembe is a parfüm.

elég hihetetlen h 8 nap múlva haza kell mennem, olyan mintha csak most jöttem volna. mondjuk majdnem teljesen biztos vagyok benne h itt máshogy telik az idő, vagy rövidebbek a napok, vagy valami okosság biztosan van mert nagyon hamar eltelt ez a majdnem 3 hónap. az elmúlt pár napban jött pár új srác és az egyiket nekem kell betanítani :) mert ő fog dolgozni helyettem. nem vagyok teljesen meggyőzve h fogja tudni csinálni, és nem azért mert én nem tanítok jól. Yoda is vehetne tőlem leckéket :)
az biztos h ez nem jó így hogy ennyire gyorsan váltakoznak az emberek, mert azok szopnak, akik itt vannak állandóan. na mindegy ez az ő bajuk.
mára ennyi
jók legyetek
R

2009. május 2., szombat

bölcsesség

Hello Mindenkinek!

a mai napon egy fontos bölcseletet osztanék meg a virtuálisan egybegyűltekkel.
körülbelül 1 éve letöltöttem a telefonomra egy nagyszerű játékot - mahhjongh - időtöltésnek kitűnő, amikor várni kell valamire és el kell ütni pár percet. elkezdtem játszani és elég jól ment, természetesen voltak különféle szintek, meg pályák, és egyiket a másik után teljesíteni kellett. már majdnem a végére értem, amikor már csak 3 pálya maradt, hogy a következő "titkos" szintre jussak. viszont akárhogy próbáltam sehogy nem sikerült megcsinálni ezt a 3 pályát. rengeteget próbálkoztam, majd feladtam, mert azt gondoltam a program írói valamit elrontottak és nem is lehet megcsinálni. pár napja, ahogy utaztam a buszon gondoltam megnézem, most megy-e. nagyon nagyon sok sikertelen próbálkozás után, egyszer csak sikerült megcsinálni az egyiket, majd a másikat, és pár perccel ezelőtt az utolsót is, így átjutottam a következő szintre.
nem mintha ez nem lenne már magában is egyedülállóan izgalmas, de van a dolognak mélyebb tartalma is - csakúgy mint egy La Fontaine mesének.
az egész élet olyan mint ez a játék, egyik akadályt kell leküzdeni a másik után, hogy előrébb jussunk és többek legyünk, és amikor az hisszük hogy valami nem fog sikerülni, csak tovább kell próbálkozni, mert lehet h a siker ott rejlik a következő kísérletben.
és ha sikerült, jöhet a következő szint, hiszen azért jöttünk hogy játszunk.