2009. március 29., vasárnap

F1

gyerekek, ez nagyon kemény volt. nem is hittem a szememnek amikor láttam h a Hamilton alig jut be a legjobb 15-be az időmérőn, az első helyért mert a Barikelló, meg a Báton, harcol. mi történt???
a futamon meg....
király volt
remélem ez ilyen marad év végéig. mondjuk keményebb autókat kell építsenek, mert a fiúk elfelejtettek előzgetni, rendesen törtek az autók. a ferrarik meg mit csináltak? meg a Fettel. ebből látszik azért h kibaszott gyorsak csak a rutin hiányzik, mert ha elengedi a Kubicát akkor talán bejön 3.-nak, így viszon 0 pont-1autó.
érdekes lesz :)))))

2009. március 24., kedd

Mint azt említettem volt a 23.-ai bejegyzésemben, a nagyon közeli jövőben egyik kedves barátom ünnepli sokadik születése napját. Eme jeles személy: Csorba Gábor www.csorbagabor.hu azoknak akik nem ismernék (ez itt reklám helye :) ), akik pedig ismerik, ne felejtsék el felköszönteni.
szóval ez egy nagyon kerek évforduló, és most egy kicsit sajnálom h nem lehetek ott h megünnepeljük, de innen a távolból
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánok!!!
most nem jut eszembe semmi frappáns születésnapi köszöntő szöveg kivéve azt az egyet, amit mindenkinek írok: "a születésnapok mindenkinek jót tesznek, minél több van belőlük, annál tovább él az ember." ennek fényében ünnepeljünk még sokat a születésnapodból.

R

Baltimore















Halihó!

Baltimore, képek, napsütés, hideg, hajó, tengeralatjáró,
kerékpár, focistadion.
nézzétek.
http://picasaweb.google.hu/kotirobert

2009. március 22., vasárnap

sziasztok!

ma elég sok minden összegyűlt, amit meg kell osztanom a hallgatósággal. nem fontossági sorrendben megyek, hanem ahogy épp eszembe jutnak a dolgok.
1.: mivel nálatok már 23. van akkor mindenki egy hangos Boldog Születésnapot gondolattal köszöntse egyetlen és egyben legkedvesebb húgomat születésnapja alkalmából. természetesen azt nem árulhatom el h mennyi idős lett, de kevesebb mint amennyinek látszik, ööö mármint több :)
Szóval Boldog Születésnapot Emese!!!!

2.: ha már az ünneplésnél tartunk akkor ugyancsak egy hangos -de azért nem olyan hangos mint az előbb - üdvözléssel köszöntsük a Gábor névvel megáldottakat, Boldog Névanpot nektek. aki Gábornak érzi magát az most érezze magát felköszöntve. természetesen nem szeretnék senkivel se kivételezni, de megemlítenék 2 szívemnek kedves Gábort, egyiket Csorba G személyesít meg, róla nem beszélünk többet, mert (és itt nem akarok reklámozni) még a héten lesz neki ünnepelni valója. valamint Agócs G aki most már vehetné a fáradságot és írhatna vmit, h mi van vele. valamint megemlíteném Trencsényi G-t is bár abban nem vagyok biztos h Ő olvassa-e eme remekbeszabott irományt, és ha már így felsoroltam a G-okat akkor Boldog névnapot még Tálos G-nak és Molnár G-nak akik szintén a nem olvasók táborába tartoznak (bár ezt nem tudom bizonyosan).
ennyit az ünneplésről mára

hétvége: áá nem történt semmi különös, már megint elmentem Dc-be :) már nem is hat meg annyira h a világ egyik legismertebb városában töltöttem pár órát. most nem a városnézés miatt mentem, hanem h találkozzam a Jankával. aki tudja h ki a Janka az tudja akit pedig érdekel az megkérdezheti h ki is Ő és miért találkoztunk. elég vicces így belegondolva h 2 magyar fiatal az Egyesült Államok fővárosában sétálgat, úgy mintha otthon lenne :)

óó igen és egy fontos dolog már csak 6 nap és kezdődik az új F1-es idény. még kell dolgoznom azon h hol és hogyan is fogom nézni, mert itt ez a sport annyira nem népszerű, de majd ha más nem megnézem felvételről, valószínüleg itt nem fogom meghallani a rádióban h mi lett az eredmény.
nos többé-kevésbé ennyi volna mára, majd holnap jelentkezem

R

2009. március 19., csütörtök

hali!

szóval már pár napja akarok vmit írni de mikor ideülök mindig elfelejtem. amikor megyek edzésre mindig elmegyünk vasútállomás mellett, és már többször is észrevettem h amikor napközben megyek mindig tele van. ráadásul elég korrekt autók állnak a pakolóban. pl láttam porsche boxtert, nagyon drága mercedest, meg mindenféle autót. szóval a lényeg az h ezek az emberek valószínüleg a városban dolgoznak, dc-ben vagy baltimoreban és ahelyett h bemennének és dugót csinálnának, vonattal mennek, v metróval. egyrész időt is megspórolnak meg nem büdösítik be a belvárost.
persze nálunk ezt nem hiszem h meg lehetne csinálni, mert egyrészt nem tudnád hova rakni az autódat. meg aztán ahogy emlékszem a tömegközlekedés (közösségi közlekedés) nem túl megbízható.
úgy néz ki találtam még 1 dolgot amiben fejlődhetünk. remélem az illetékesek olvassák a blogomat, mert csak akkor megyek haza ha minden amit itt leírok megvalósul :)
szóval ne várjatok egyhamar.

take care
R

2009. március 18., szerda

meló

helloblogolvasók!

ma tudatosult bennem h már elég jól belejöttem a munkába ez alatt a pár hét alatt amit itt töltöttem. persze amikor ezt így tudatosítottam magamban -és meg kell hagyni kicsit azért büszke is voltam rá- h milyen király vagyok :) akkor azért jött egy olyan utolsó félóra amikor mindenhonnan emberek jöttek, és nekem kb ezermillióbillió dolgom volt. v legalább annyinak tűnt. szóval van még mit tanulni, és újra megtanulhattam a leckét h nem szabad elbíznom magam.
mára csak ennyi
most megyek szunyok lassan egyet.

R

2009. március 17., kedd

Tiánnak

hello Tián!

majdnem elfelejtettem mondani h: Boldog Névnapot, tudod az időeltolódás miatt, itt most van 13. :) szóval

Boldog Névnapot!

ui: ha vki elfelejtette volna még rajtam kíívül felköszönteni a Tiánt, akkor gyorsan tegye meg :)

2009. március 16., hétfő

halihó!

most látom h milyen rég nem írtam, már biztosan hiányoztak a bejegyzéseim (remélem h igen :)). szóval mindenki megnnepelte a márc.15.-ét? voltak zavargások? vmi jó kis tüntetés, semmi?
én mondtam ezeknek h nem dolgozhatok, mert márc. 15.-e van de nem is tudták mi az, bezzeg a júl.4.-ét az megünnepeljük.
azért sem írtam, mert semmi extra nem történik, holnap lesz szabadnapom, ha jó idő lesz megyünk Baltimoreba. egyelőre elég szutyok idő van, néha esik néha nem.
most gondolkodtam h mit is írjak, de tényleg semmi nem történik.
el kellene mennem ma edzésre.
na még este írok, addig kitalálok vmi jó sztorit

2009. március 12., csütörtök

mozi

hali gyerekek!

azt hiszem egy újabb dolgot kipipálhatok a bakancslistámról, bár soha nem gondoltam volna h belekerül. voltam az usaban moziban, még hozzá nem is 1 szaros helyen. https://www.muvico.com/default.asp?t=205 ez a mozi honlapja keressétek meg. maryland állam ott meg csak ez az 1 van. egyiptomi stílus, és nem voltak szerények a méretek.
a Watchmen-t néztem az se volt rossz, nem pont ilyenre számítottam, de tetszett. maga a mozi 1 hatalmas bevásárlóközpontban van, ami hihetetlen ígényesen van megcsinálva. mindenhol parketta van, ami úgy csillog mintha ma rakták volna le. és van lovagi étterem, oda még el akarok menni, mondjuk az nem olcsó, mert 59 dolcsi, ebben benne van a vacsi meg vmi műsor.
http://www.medievaltimes.com/index.php
más nem történt, volt ma nagy ellenőrzés, itt volt a főnökség, és mindennek csillognia villognia kellett, sztem nem volt gond mert még nem küldtek haza :)
mára csak ennyi
take care
R

2009. március 11., szerda

nagyon termékeny nap ez a mai :)
csak pár update mióta legutóbb írtam.
voltam ma edzésen, hát meg kell mondjam, elég ambivalens érzéseket keltett bennem. egyrészt jó volt megint mozogni, de nagyon nehezen ment miden, viszont lelkiismeretesen végigcsináltam, és a héten még megyek egyszer, majd igyekszem ráállni a heti 3 alkalomra, mint otthon (amikor jártam) persze ez függ a beosztásontól, mert csak akkor tudok menni h nappalos vagyok, bár eddig csak úgy dolgoztam. sajnos moziba nem jutottam el, mert tegnap el kellett még intézni a Gyurinak pár dolgot, és mivel ő eléggé küzködik az angollal megkért h segítsek neki. mire meg végeztünk már késő volt. azárt remélem a héten el tudok menni megnézni a Watchment. ha vki látta akkor várom a véleményeket.
jól van nem jut eszembe más szóval vége
legyetek jók
R

kérdések-válaszok

nos örömmel olvasom, v vannak rendszeres olvasói szerény kis blogomnak. eme bejegyzést az feltett válaszok megválaszolásának fogom szentelni.
lássuk csak nem követek semmilyen sorrendet szóval ne is keressetek.
kikkel dolgozom itt együtt. hát meg kell h mondjam elég sokszínű a társaság. mint azt említettem egyetlen magyar srác van még itt rajtam kívül, ő Gyuri. van 2 fickó indiából, ők már régóta itt vannak meg nem is vmi fiatalok, sztem már benne vannak a 40-be, akkor vannak persze amerikaiak, a 2 főnök az amcsi, mindkettő hihetetlen dagadt, de jó fejek eddig nem volt velük gond, van 1 nőci ő vmi helyettes manager, ő is amcsi, vele is jóban vagyok, kicsit fura, mert nagyon türelmes, és nem tudom h azért van mert a hátam mögött anyáz v tényleg ilyen és csak én vagyok hozzászokva az ilyen mentalitáshoz. akkor van 2 srác akik, bár tudom honnan jöttek, de most nem jut eszembe . vmi európa de nem nyugat, meg nem is a mi környékünk. van 1 fazon ő lengyel. szóval mindent összevetve vegyes társaság. és mindenki máshogy beszéli az angolt. elég vicces.
a kaja kérdés. hát nem egyszerű rendes ételt találni, és nem azért mert szarul főznek (és nem is azért mert finnyás vagyok, mér mielőtt vki megjegyezné) hanem teljesen mások az ízek, mint otthon. de van itt egy étterem az épületben, ott szoktam enni, minden féláron van nekünk szóval elég olcsó. van a közelben 1 kínai, ott még nem voltam, rendeltem 1x pizzát az finom volt, van persze gyorsétterem de azt igyekszem a minimumra szorítani. egyébként kicsit más íze van itt a mekinek is, mások a szószok v mi.
ja igen és h letisztázzak vmit. ahol dolgozom az 1 szálloda, és én itt is lakom 1 külön szobában egyedül. azért az jó mert nem kell senkivel sem közösködni. van a szobámban 1 ágy tv hűtő, van fördőszoba káddal mosdókagylóval tükörrel. kb ennyi, de nem is kell sokkal több, mert nem akarok nagyon sok időt ebben a szobában tölteni.
nos kb ennyi, ha vkinek a kérdésére nem válaszoltam volna akkor az jelezze v halgasson mindörökre. amennyiben további kérdések merülnek fel szívesen fogadom őket.

R

2009. március 10., kedd

new pictures

mindenki figyelem új képek elérhetőek:
http://picasaweb.google.com/kotirobert
már megint dc de olyan helyekről ahol nem voltam legutóbb.

2009. március 9., hétfő

Washington megint

halihó!
tudom h már nektek is unalmas, de mér megint dc-ben voltam. már én is unom kicsit, ott a sok szép épület, a fehérház, kapitólium, Lincoln Memorial....mivel én már másodjára voltam és a másik srác még nem volt, ezért azokra a helyekre mentünk ahol én még nem voltam. reggel 7kor indultunk, kb 2 óra alatt ott voltunk és megkezdtük az újabb felfedezoutat. készültek új képek pl. a fehérház másik oldaláról, Lincoln Memorialról, de majd megnézitek oket. iszonyatosan jó ido volt, kicsit fújt a szél és akkor nem volt annyira meleg de folyamatosan sütött a nap, és abban a fényben vhogy minden épület sokkal jobban nézett ki mint legutóbb. egyetlen helyre nem jutottunk be a monumentbe fel lehet menni, de mire odaértünk már az össze jegye el volt adva, azt azért sajnálom, mert tuti nagyon király a kilátás fentrol.voltunk a természettörténeti múzeumban, láttunk dínókat, meg mindenféle jót, repüléstörténeti múzeumban, amerikai történeti múzeumban, és mindenhol ingyen voltunk. és ha már a költségekrol beszélünk, az utazás kemény 13dodóba került oda vissza. azt hiszem ennyiért megérte elmenni.már ezzel is elég jó volt a napom de mikor hazafele jöttünk kicsit várni kellett a buszra szóval bementünk egy bevásárlóközpontban ami a legközelebb van hozzánk, és találtam 1 konditermet, ami vadiúj gépekkel van felszerelve, minden zsír újnak néz ki, és a havibérlet 19,99 dollár havonta, és ezzel korlátlanul járhatok. plusz még kell a buszra jegyet vennem, ami még 3 dollár oda vissza. szóval a héten már megyek is kondizni, megint.ja és most jön a legjobb rész amit a Viktor fog leginkább értékelni. mikor "hazaértünk" bekapcsoltam a tv-t és akkor kezdodött a HIMYM legújabb része :)szóval mindent összevetve király nap volt.készüljetek a képekre.pá
R

2009. március 8., vasárnap

halihó mindenkinek!

nos úgy fest h most már tényleg van internetem, ami működik is rendesen. nem olyan gyors mint otthon, de arra h mire itt használom. wireless természetesen de elég sok helyen működik itt a környéken.
ezt a hetet végigdolgoztam, de szerencsére holnap meg holnapután nem dolgozom, szóval megint elnézünk dc-be, de most nem megyek egyedül. van itt 1 magyar srác még rajtam kívül, szóval vele megyek. küldök nektek még pár képet, ha visszajöttünk.
a munka már jobban megy, most már majdnem mindent tudok, vannak dolgok amik csak ritkán jönnek elő azokban nem vagyok annyira biztos, de nem lesz itt gond.
pénteken majdnem elmentünk bulizni, de a töbiek elkezdtek inni még itt és kicsit elszámították magukat, mert tízkor már teljesen kész voltak. szóval nem mentünk sehova. majd legközelebb.

legyetek jók, majd írok washington után.

2009. március 4., szerda

mosás

hali

épp a mosodában ülök várom h elkészüljenek a ruháim, és gondoltam megragadom az alkalmat h írjak kicsit. igazából nincs sok minden, mert kicsit lecsillapodtak a dolgok. ma is dolgoztam, persze azért nem szakadtam meg a munkában, ismertek :) sztem már egyre jobban belejöttem, most már ha kérdez vki vmit, akkor nem kell én is megkérdezzek mást, mert már tudom hogy működnek a dolgok. persze még így is jönnek néha olyan hülyeségekkel, h azt se tom merre forduljak.ezen a héten végig dolgozom 8-16 ig, és köv héten véget ér a betanulás és azt mondták h már egyedül leszek. ez nem feltétlenül jelenti azt h teljesen egyedül vagyok mindig mert napközben min ketten vagyunk, éjszaka meg nem olyan nagy gáz mert nincs olyan nagy pörgés.
most h már több mint 1 hete itt vagyok elkezdtem gondolkodni mit is akarok itt csinálni, mert 3 hónap múlva már nem leszek itt legálisan, de hazamenni nem akarok, mert akkor nem volt értelme kijönni. szóval majd elkezdek kérdezősködni itt, hátha vmelyik céghez keresnek sofőrt és megoldható-e h kapjak vízumot, v zoldkártyát a cégen keresztűl, mert akkor azt csinálnám vmeddig. ott aztán tényleg megismerném az országot. a neten nézegettem és rengeteg drivert keresnek, a kérdés csak az h foglalkoznak-e velem így.
majd meglátjuk.
most megyek kiszedem a ruhákat

még 1 kis DC Mátyásnak

sajnos nem találkoztam Obamaval, pedig amikor ott voltam a fehérháznál dobáltam az ablakot kicsit hátha kijön, de helyette csak rengetek egyenruhás ember rohant ki. nem tudom mi bajuk volt de eljöttem mielőtt a tömegbe lőnek :)
majd ha jobb idő lesz mindenképpen vissza akarok menni, mert sok mindent meg akarok még nézni.

2009. március 2., hétfő

munka

mivel a Zsofi felhívta a figyelmemet h nem írtam igazán arról h mit csinálok itt az új világban, ezért most megteszem.
egy motelnek a recepciójában dolgozom, ami igazából egy bolt, és mivel inkább kamionsofőrök jönnek, a szobákkal annyira nem kell foglalkozni. szóval igazából egy boltban dolgozom.
nem nagy szám, de arra jó h megtanuljak rendesen angolul. minden ember aki bejön máshogy beszél angolul, mert máshonnan jönnek más akcentus, vagy külföldiek.
szóval ezt csinálom, bármi más kérdést szívesen fogadok
puszz Zsófi

R

helyesbítés

a boros képet minden bortársaságos kollégának küldöm, bocsi h nem neveztem meg őket név szerint. :)

2009. március 1., vasárnap

Képek

na sikerült felrakni a dc-s képeket nézzétek.

http://picasaweb.google.hu/kotirobert
szóval ott vagyok :)
Posted by Picasa

Washington 2

szóval a kapitólium. gyönyörű épület. hatalmas és látszik h nem 1 nap alatt dobták össze. nincs rajta túl sok egyenes vonal. körbesétáltam, és mivel be lehetett menni gondoltam miért ne. természetesen fémdetektor, ellenőrzés, meg minden. benn tele volt emberekkel, rengeteg mosolygós fiatal akik segítenek útbaigazítani. volt 1 kis videó arról h épült, hogy dolgoznak odabenn ilyesmi. majd egy rövidke túra volt ahol néhány érdekességet meséltek az épületrő. megdöbbentően szép volt. miután kijutottam elindultam a fehér ház irányába, mert azt azért látni akarja az ember ha már itt van. elsétáltam a Monument mellett, ami szintén óriási, majd ha sikerül felrakni a képeket, meglátjátok, az emberek mint apró hangyák mellette. a fehérházból nem látni túl sokat a fáktól amik körülveszik. még mielőtt vki megkérdezi Obamát nem láttam.
innen elindultam vissza, mert 5re vissza kellett érnem a buszhoz, h még visszaérjek. nagyon sajnáltam h el kellett jönnöm, mert még rengeteg dolog volt amit szerettem volna megnézni. majd ha jobb idő lesz.
visszafele már nagyon rutinos voltam, felszálltam a metrora, pik-pak ott voltam a busznál, pont akkor állt be persze nem volt apróm, uhogy mondta a sofőr h csak üljek le. persze és se született amerikai volt, mint ahogy a taxis se akivel visszafele mentem.
szóval kb ennyi volt. mindent összevetve 5 óra alatt nem lehet felfedezni dc-t, de arra jó volt h körülnézzek kicsit. már megérte kijönni.

nos remélem mindenkinek kielégítettem az érdeklődését.

ja igen és még vmi.
amerre csak mentem tele voltak az utcák túristákkal- és sztem a 90%-uk amerikai volt. elképeztő mennyire büszkék a kúltúrájukra, meg arra h ők amerikaiak.

most megyek megpróbálkozom még1X a képekkel.

Washington

halihó!

mint azt beharangoztam előre elmentem washingtonba, tegnap. nem volt olyan rossz :)
mivel nem volt sok időm ezért csak a legfontosabb dolgokat néztem meg abből se tudtam mindent, de itt leszek még szóval be tudom pótolni amit nem láttam.
akkor kezdjük a beszámolót.
már az odajutás is kalandos volt, mert 3 átszállással kellett menni, olyan helyen ahol még nem voltam soha, de volt 2 napom h visszaérjek, tehát nem aggódtam :)
mivel itt a buszmegállókban mincs kiírva h mikor járnak a buszok ezért először fogtam 1 taxit és megkértem vigyen el vhova ahonnan el tudok menni dc-be. mondta h van 1 busz nem messze (15 $-nyira) és az a busz elvisz a metrohoz, ami elvisz dc-be. mondtam neki hajrá. természetesen ő sem született amerikai volt. elvitt a buszhoz, pont akkor jött, az elvitt a metrohoz, ott nemi utbaigazitás után bejutottam, megettem a jegyet, és pár perc múlva - kb 29- már ott is voltam.
meg kell hagyni azért az amerikaiak kitettek itt magukért. mindenhol rend és tisztaság van az épületek teljesen rendben vannak tartva. persze úgy könnyű h őket nem bombázták a 2. világháborúban. minden sarkon múzeumok vannak, amiket nem tudtam megnézni idő hiánya miatt.kerestem 1 térképet, majd megnéztem mit akarok látni.
maga a központi rész nem olyan nagy kb 2X1 km-es területen fekszik. ez a rész a kapitóliumtól a monumentig. mivel teljesen mindegy volt merre megyek gondoltam megnézem először a kapitóliumot. jó döntés volt, azt meg kell hagyni. hogy miért azt a következő részben elmondom.